onsdag 24. november 2010

Påvisning av proteiner

Hensikt: finne ut hvilke matvarer som inneholdt proteiner.

Hypotese: jeg tror at eggehviten inneholder mye proteiner, melk har en god del proteiner, hvetemel, eggeplomme og salami har bare litt proteiner.

Utstyr:
6 reagensglass.
Vernebriller.
Eggehvite.
Eggeplomme.
Hvetemel.
Melk.
Salami.
Ukjent stoff.
Fehlingsvæske.




Bilde:



Resultat:
Eggehvite har veldig mye proteiner
Eggeplomme har en del proteiner
Hvetemel har litt proteiner
Melk har en del proteiner
Salami har mye proteiner
Ukjent har ikke proteiner

Beskrivelse:
først fant vi frem alt utstyret som vi trengte, helte oppi alle stoffene vi skulle bruke oppi egne reagensglass. så tok vi litt vann oppi de tørre stoffene. vi helte fehlingsvæske oppi alle stoffene for å se hvilke stoffer som reagerte. de stoffene som ble lilla har proteiner i seg, og de som ikke ble lilla hadde ikke proteiner i seg.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar